Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?
20 Haziran 2024

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Kantaron çiçeğini bulmak oldukça kolaydır. Mevsimine göre pazarlarda sıkça satılmaktadır. Eğer pazarlarda bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla temin edebilirsiniz. Büyük bir demet kantaron çiçeğinden yaklaşık olarak orta büyüklükte bir kavanoz elde edebilirsiniz.

Kantaron Yağı Yapımı

Öncelikle aldığınız kantaron çiçeğini güzelce yıkayıp, kurutmalısınız. Çiçekleri ve saplarını elinizle parçalara bölerek bir kavanoza koyun. Burada dikkat etmeniz gereken, asla çiçeklere makas ya da bıçak kullanmamanızdır. Kavanozun içini saf zeytinyağı ile doldurun. Kavanozun ağzına bir tülbent koyup sıkıca kapatın. Kantaron çiçeklerinin özlerini daha kolay salabilmesi için 5 gün boyunca güneşte bekletin. Bu süreçte özlerini zeytinyağına daha kolay salacaklardır.

5 günün sonunda, kavanozun ağzını kapak ile kapatın ve hava almamasını sağlayın. 45 gün boyunca güneşte bekletmeye devam edin. 45 günün sonunda, kavanozdaki zeytinyağı ve kantaron çiçeği özünü salarak rengi koyulaşacaktır. Yağ kırmızımsı bir renk alıncaya kadar güneşte bekletin. Yağ kırmızımsı bir renk aldığında, koyu renkli bir şişeye aktararak karanlık bir yerde saklayın.

Kantaron Yağının Faydaları

  • Kantaron yağı, yüzyıllar boyunca çeşitli hastalıklarda kullanılmıştır.
  • Psikolojik rahatsızlıklar için oldukça etkilidir.
  • Özellikle panik atak rahatsızlığı olanların tüketmesi önerilir.
  • Eklem iltihapları ve romatizma gibi rahatsızlıklarda faydalıdır.
  • Regl sancılarını hafifletir.
  • Endişe ve sıkıntıları daha kolay atlatmanıza yardımcı olur.
  • Reflü ve mide ağrıları gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Mide bulantısı ve ağrılarına iyi gelir.
  • Kanser tedavisinde destekleyici olarak kullanılır.
  • Damarları açar ve hücre yenilenmesini destekler.
  • Yara ve yanık tedavisinde kullanıldığında iyileşme sürecini hızlandırır ve iz kalmasını engeller.
  • Bakteri ve mikropların vücuttan atılmasını sağlar.
  • Grip ve soğuk algınlığına iyi gelir.
  • Kantaron yağının daha birçok rahatsızlık ve hastalığa iyi geldiği bilinmektedir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sacide

02 Haziran 2024 Pazar

Yağ kırmızıya dönüşmedi nedeni ne olabilir

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yağın kırmızıya dönüşmemesi, kullandığınız malzemelerin veya tarifin doğru olup olmadığından kaynaklanabilir. Kırmızı rengin elde edilmesi için doğru miktarda baharat veya renklendirici kullanıyor olmadığınızdan emin olun. Ayrıca, yağın sıcaklığı ve pişirme süresi de renk değişiminde etkili olabilir.

soru

Sevgi

26 Mayıs 2024 Pazar

Elimde 7-8 yıllık kantoron yağı var bozulmuşmudur

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, kantaron yağının raf ömrü genellikle 2-3 yıldır. 7-8 yıllık bir yağ bozulmuş olabilir. Rengi, kokusu ve yapısında değişiklik varsa kullanmamanı tavsiye ederim.

soru

Halil ibrahim

14 Nisan 2024 Pazar

kurutupta mı yapılıyor illaki yaş iken olmuyor mu birileride yaş yapın diyor beni doğru bilgiye ulaştırırsanız sevinirim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Kurutulmuş olanın tadı ve kullanım ömrü daha uzun oluyor, ama yaş olarak da kullanılabilir. Yaş kullanırsanız daha çabuk tüketmeniz gerekir. Her ikisi de doğrudur, tercihe bağlı olarak değişir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Sarı Kantaronun Tarihi

Sarı Kantaronun Tarihi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kantaron Faydaları Nelerdir?

Kantaron Faydaları Nelerdir?

Yan Etkileri

Yan Etkileri

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Kantaron Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Sarı Kantaronun Yan Etkileri

Sarı Kantaronun Yan Etkileri

Ozonlanmış Kantaron Yağı Faydaları ve Kullanımı

Ozonlanmış Kantaron Yağı Faydaları ve Kullanımı