Kantaron çiçeğini bulmak oldukça kolaydır. Mevsimine göre pazarlarda sıkça satılmaktadır. Eğer pazarlarda bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla temin edebilirsiniz. Büyük bir demet kantaron çiçeğinden yaklaşık olarak orta büyüklükte bir kavanoz elde edebilirsiniz. Kantaron Yağı Yapımı Öncelikle aldığınız kantaron çiçeğini güzelce yıkayıp, kurutmalısınız. Çiçekleri ve saplarını elinizle parçalara bölerek bir kavanoza koyun. Burada dikkat etmeniz gereken, asla çiçeklere makas ya da bıçak kullanmamanızdır. Kavanozun içini saf zeytinyağı ile doldurun. Kavanozun ağzına bir tülbent koyup sıkıca kapatın. Kantaron çiçeklerinin özlerini daha kolay salabilmesi için 5 gün boyunca güneşte bekletin. Bu süreçte özlerini zeytinyağına daha kolay salacaklardır. 5 günün sonunda, kavanozun ağzını kapak ile kapatın ve hava almamasını sağlayın. 45 gün boyunca güneşte bekletmeye devam edin. 45 günün sonunda, kavanozdaki zeytinyağı ve kantaron çiçeği özünü salarak rengi koyulaşacaktır. Yağ kırmızımsı bir renk alıncaya kadar güneşte bekletin. Yağ kırmızımsı bir renk aldığında, koyu renkli bir şişeye aktararak karanlık bir yerde saklayın. Kantaron Yağının Faydaları
|
Sacide
02 Haziran 2024 PazarYağ kırmızıya dönüşmedi nedeni ne olabilir
Cevap yazAdmin
02 Haziran 2024 PazarYağın kırmızıya dönüşmemesi, kullandığınız malzemelerin veya tarifin doğru olup olmadığından kaynaklanabilir. Kırmızı rengin elde edilmesi için doğru miktarda baharat veya renklendirici kullanıyor olmadığınızdan emin olun. Ayrıca, yağın sıcaklığı ve pişirme süresi de renk değişiminde etkili olabilir.
Sevgi
26 Mayıs 2024 PazarElimde 7-8 yıllık kantoron yağı var bozulmuşmudur
Cevap yazAdmin
26 Mayıs 2024 PazarMerhaba, kantaron yağının raf ömrü genellikle 2-3 yıldır. 7-8 yıllık bir yağ bozulmuş olabilir. Rengi, kokusu ve yapısında değişiklik varsa kullanmamanı tavsiye ederim.
Halil ibrahim
14 Nisan 2024 Pazarkurutupta mı yapılıyor illaki yaş iken olmuyor mu birileride yaş yapın diyor beni doğru bilgiye ulaştırırsanız sevinirim
Cevap yazAdmin
14 Nisan 2024 PazarKurutulmuş olanın tadı ve kullanım ömrü daha uzun oluyor, ama yaş olarak da kullanılabilir. Yaş kullanırsanız daha çabuk tüketmeniz gerekir. Her ikisi de doğrudur, tercihe bağlı olarak değişir.
Soru Sor / Yorum Yap