Sarı Kantaron Yağı

Sarı Kantaron Yağı

Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engellemesi ve benzeri gibi daha pek çok yerde de kullanılabilmektedir. Küçük bir şifa kaynağı olan bu bitkinin 7'den 70'e çeşitli alanlarda faydalı olduğu bilinen bir gerçektir. Evlerde dahi kolayca hazırlanabilen sarı kantaron yağının, mutlaka evinizin bir köşesinde bulundurulması, ihtiyaç anında hayatınızı kolaylaştıracak mucizeler oluşturacaktır.


Sarı Kantaron Yağı Yapımı;
Sarı kantaron çiçekleri yumuşak bir şekilde ezilir. Sarı kantaron çiçeklerinin güneşli bir havada toplanması gerekmektedir. Toplanan ve ezilen çiçekler, bir kavanoza koyulur ve üzerine bir miktar zeytin yağı eklenir. Eklenen zeytin yağının çiçeklerin üzerinin kapatması gereklidir. Hazırlanan bu karışım bir hafta kadar kapağı açık bir şekilde, arada bir çalkalanarak, güneşte bekletilir. Daha sonra bir ay kadar da kapağı kapatılarak ve yine arada bir çalkalanarak güneşte bekletilmelidir. Bu süre sonunda kavanoz açılır ve yağ bir tülbent yardımı ile süzülür. Yağın, artık serin bir ortamda ve koyu renkli bir şişede muhafaza edilmesi gerekmektedir. Sarı kantaron yağı yanık tedavisi için kullanılacaksa zeytinyağı yerine keten tohumu yağı kullanılabilir. Hazırlanan yağ uygun koşullarda saklandığında 2 - 3 yıl etkisini yitirmeden korur.


Sarı Kantaron Yağının Faydaları
  • Özellikle yara ve yanıkların tedavisi amaçlı kullanılmaktadır.
  • Romatizma ağrıları ve kas ağrıları için ağrıyan bölge üzerine sürülerek uygulanır.
  • Kanamaların durdurulması amaçlı kullanılabilir, zira sarı kantaron yağının damar büzücü etkisi vardır.
  • Hücre yenileyici özelliği ile cildin pürüzsüz ve güzel görünmesi için dahilen cilde uygulanabilmektedir. Ayrıca bu özelliği ile yüzde veya vücudun herhangi başka bir bölgesinde yara, çizik ve benzeri sebeplerle oluşmuş izlerin giderilmesini sağlamaktadır.
  • Kan dolaşımını arttırır ve vücuttaki morartılar için de faydalıdır.
  • Hemoroide faydalıdır. Her gün bir çay bardağı suya 4 - 5 damla damlatılarak hemoroid bölgesine sürülmelidir.
  • Depresyon sebeplerinden; kaygı, mutsuzluk, endişe ve umutsuzluk gibi ruhani duyguların giderilmesine yarımcı olmaktadır.
  • Kan dolaşımını düzenlediği için, varislerin oluşumunu gözle görülür derecede azaltır.
  • Ayaklarınızın bir türlü ısınmadığından şikayetçi iseniz ayak tabanlarınıza sürdüğünüzde artık üşümediklerini fark edeceksiniz.
  • Burkulmalara iyi geldiği ve ağrıları dindirdiği bilinmektedir.
  • Güneşten zarar görmüş, güneş lekeleri oluşmuş ciltlerde bu lekelerin giderilmesi amaçlı kullanılabilmektedir.
  • Cilt için, bakım kürü olarak da kullanılabilir.
  • Antiseptik özelliği ile yaraların mikrop kapmasını engellemektedir.
  • Çıbanların kolayca iyileşmesine yardım eder.
  • Siyatik ağrılarına, adale, sırt ve bel ağrılarına yumuşak bir masaj yapılarak uygulandığında ağrıları hafifletecektir.
  • Sarı kantaron yağını bebekleriniz için de güvenle kullanabilirsiniz.
  • Bebek pişiklerinde, pişik probleminin giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Bebeğin karın ağrısının geçmesi için; karın bölgesine masaj yaparak sürüldüğünde rahatlatacaktır.
Sarı kantaron yağı yukarıda sayılan tüm faydaları için haricen masaj yolu ile uygulanmalıdır. Genellikle içilmemesi tavsiye edilmektedir. İçildiği taktirde cinsel isteği azalttı söylenmektedir. Ayrıca fazla kullanım hemen her şeyde olduğu gibi sarı kantaron yağının da yan etki göstermesine sebep olabilir. Dahilen kullanılmak isteniyorsa günde bir tatlı kaşığından fazla içilmemelidir.

Sarı Kantaron Yağı Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

6 Yorum Yapılmış "Sarı Kantaron Yağı"
Sarı Kantoron Yağının Ayak Mantarı İçin Faydası Varmıdır Teşekkürler
Fatih Yiğit . 2018-03-17 / 4,5
CEVAP YAZ
Eczane Teknikeriyim Florame Adlı Markanın Sarı Kantaron Yağını Kullanmanızı Şiddetle Öneriyorum Ben Her Türlü Rahatsızlık Ta İlaç Karışımları Yapıyorum Ve Onu Karışımlarımda Kullanıyorum Teşekkürle Geri Dönüyor Hastalar..
Sevgi Yurtsever . 2018-03-05 / 4,5
CEVAP YAZ
İyi Günler basur Tedavisinde Kullanmak Üzere Sarı Kantaron Yağı Almak İstiyorum. Piyasada Çeşitli Marka Ve Fiyatlarda Ürün Var. Hangisini Almayım. kullanıp Fayda Gören Varsa Yardımlarınızı Bekliyorum.
Fevzi Gülergün . 2017-01-18 / 4,5
CEVAP YAZ
Sarı Kantaron Yagı Nasıl Tüketilir? Tşk
Abdurrahman . 2015-11-20 / 4,5
CEVAP YAZ
Sarı Kantoronu Cilde Günde Kaç Kez Kullanmalıyım
Fatma . 2015-09-06 / 4,5
CEVAP YAZ
Yağı Yüzümde Doğum Lekeleri Var Onun İçin Kullanacağım Faydası Olurmu Birde Ne Kadar Süreyle Kullanmam Lazım.teşekkürler..
Hatice . 2015-02-13 / 4,5
CEVAP YAZ
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal olarak yetiş...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kantaron y...
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğinden yakl...
Kırmızı Kantaron
Kırmızı Kantaron
Kırmızı kantaron, 10 ile 50 cm aralığında değişiklik gösteren iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı ve 4-5 parçalı, yaprakları sapsız ve yumurta şeklindedir. Ülkemizde Kanotu, Koyunkıran, Mayasılotu, Kepirotu, Binbirdelikotu ve Yaraotu d...
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir. Ancak kişiden kişiye değişebilir.Sarı kantaron, altın renkli çiçeğinden dolayı bu adı almıştır. Pem...
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır ve bu bitkinin birkaç rengi mevcuttur. Bu yazımızda iki rengini anlatmaya çalışacağız. Kır...
Kantaron Faydaları
Kantaron Faydaları
Kantaronun Faydaları:Kantaron birden fazla isim ile anılmaktadır örnek verecek olursak kılıçotu, sarıkantaron, binbirdelikotu gibi.Botanik Bilgi Verecek olursak Kantaron çentiyangillerden gelen bir veya iki senelik otsu bir bitkidir.40-80 cm yüksekli...
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça faydalıdır. Saçın kepeklenmesi, saç egzamalarında, saçta kullanılan kimyasal boyalardan kaynaklı ve kozmet...
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renklerde, ...
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin hem yağı hem de çayı sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yağı cilt güzelliği için ve haric...
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bitkinin yağının kullanılması ile daha fazla etkinlik kazanmaktadır. Yalnız faydalı yönlerinin o...
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönünde sonuçlara sahiptir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Sarı kantaron kullanan anne sütüyle...
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarla ispatlanmıştır. Vücuda hem dahili olarak hem de haricen kullanılabilir. Kantaron çiçeği ıl...
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sarı kantaron bitkisi pek çok hastalığın tedavisinde alternatif iyileştirici olarak tercih edilmektedir...
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal olarak yetiş...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kantaron y...
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, 40-90 cm. uzunluğunda olan bir çiçektir. Bahar aylarında tahıl tarlalarında özellikle de buğday...
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorlarında sıcak baktıkları alternatif tıp ta denilen bitkiler ile tedavi oldukça öne çıkmış...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya daha koyu renkli olabilen çiçeklerin güneşte toplanması gerekiyor. Pembe kantarona bazı yerlerd...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına çok faydası olduğu için uzmanlar tarafından tüketilmesi gerektiği söylenmektedir. Kantaron ...
Sarı Kantaron Çayı
Sarı Kantaron Çayı
Sarı kantaron çayı, ana vatanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya olup günümüzde Kuzey Amerika da olmak üzere bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Sarı kantaronun adından da anlaşılacağı gibi parlak yıldız şeklinde çiçekleri vardır. Özel bir bakıma...
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron, Kantaron 14. Yüzyıldan beridir kullanılan, her bölgede bulunabilen ve üzerinde sarı çiçekler açan önemli şifalı bir bitkidir. Halkın arasında sarı kantaron ya da binbirdelik otu olarak bilinir. Genel itibariyle sık...
Sarı Kantaronun Tarihi
Sarı Kantaronun Tarihi
Sarı kantaronun tarihi pek bilinmeyen ama hemen hemen her bölgede yetişen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeğin bulunduğu ve doğal yetişen bir bitkidir. Genelde yetişme yerleri, yeşilliğin hakim olduğu alanlardır. Çiçeklerinden ve kökünden ...
Kantaron
Kantaron
Kantaron, 14. Yüzyıldan itibaren kullanılan, her yörede bulunabilen ve üzerinde sarı çiçekler açan şifalı bir bitkidir. Halk arasında sarı kantaron veya binbirdelik otu olarak bilinir. Genellikle sık görüldüğü yerler yeşilin bol ol...

 

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Kantaron Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağının Faydaları
Yan Etkileri
Kantaron Sabunu
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Mavi Kantaron
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Pembe Kantaron Yağı
Kantaron Tohumu
Sarı Kantaron Çayı
Yeşil Kantaron
Sarı Kantaronun Tarihi
Kantaron
Popüler İçerik
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, ...
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorl...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya da...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına ç...
Sarı Kantaron Çayı
Sarı Kantaron Çayı
Sarı kantaron çayı, ana vatanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya olup günümüzde Kuzey Amerika da olmak üzere bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Sarı k...
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron, Kantaron 14. Yüzyıldan beridir kullanılan, her bölgede bulunabilen ve üzerinde sarı çiçekler açan önemli şifalı bir bitkidir. Halkın...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018