Kırmızı Kantaron

Kırmızı Kantaron

Kırmızı kantaron, 10 ile 50 cm aralığında değişiklik gösteren iki yıllık otsu bir bitkidir. Çiçekleri kırmızı ve 4-5 parçalı, yaprakları sapsız ve yumurta şeklindedir. Ülkemizde Kanotu, Koyunkıran, Mayasılotu, Kepirotu, Binbirdelikotu ve Yaraotu diye de bilinen adları vardır. Balçıklı ve kireçli toprakları severler. Kumlu topraklarda ve bataklıklarda da yetişebilirler.

Yetiştiği bölgeler Avrupa ve Türkiye’dir. Ancak anavatanı Orta Asya, Afrika, Kuzey Amerika ve Avrupa’dır. Çiçekleri güneşin doğması ile açar, güneşin batımı ile kapanırlar. Bu çiçekleri toplu halde bulmak zordur. Sadece bataklıklarda toplu olarak yetişirler. Keskin acı bir tadı ve baharlı bir kokusu vardır.

Kırmızı kantaron Hippokrates zamanından beri bilinen bir bitkidir. Orta çağda kırmızı kantaronun şeytanı kovduğuna inanılırdı. Yüzyıllar öncesinde göz ve yara tedavilerinde, adet söktürücü, peklik giderici, mide ekşimelerinde, kan yapıcı ve güçlendirici olarak kullanılmıştır.

Kırmızı kantaronun çiçekli bitkilerinden ve kökünden yararlanılır. Kantaron bitkisi kurutulduktan sonra kaynamış suda 10 dakika demlenerek çayı yapılır. Amerika ve Avrupa’nın birçok ülkesinde ise çay yerine bu bitkinin çiçek, yaprak ve saplarından elde edilen kapsül halinde satılan çeşidi de bulunmaktadır.

Kırmızı kantaronun faydaları

  • Sindirim bozukluğu, mide yanmaları ve ekşimelerinde oldukça yararlıdır ve hazmı kolaylaştırarak iştah açar.
  • Ateş düşürücü ve ter yapıcı özelliği de bulunmaktadır.
  • Kansızlık tedavisinde ve karaciğeri güçlendirmede yararlı bir bitkidir.
  • Gaz şişkinliklerinin giderilmesine ve inatçı kabızlıklara iyi gelir.
  • Zeytinyağında bir yıl bekletilirse iltihap ve yara iyileştirmede çok etkilidir.
  • Hastalık sonrasında iyileştirmeyi hızlandırır ve insanı kuvvetlendirir.
  • Şeker hastalığının iyileştirmesinde de kullanılmaktadır.
  • Uyku bozukluklarında etkilidir.
  • Kolesterol düşürücü etkisi bulunmaktadır.
  • Prostat önleyicidir.
  • Romatizma ağrılarının giderilmesinde faydalıdır.
  • Damar sertliği ve akciğer hastalıklarında yararlıdır.
  • Astımda faydalıdır ve balgam söktürücüdür.

Kırmızı kantaron otundan elde edilen yağı sivilce izlerini ve ciltte oluşan lekelerin giderilmesinde de kullanılmaktadır. Bu bitkiden elde edilen yağ ile bel ve sırt bölgesine masaj yapıldığında faydası görülmektedir.

Kırmızı Kantaron Yorumları

şifre Kırmızı sayı

4 Yorum Yapılmış "Kırmızı Kantaron"
yanığa ve yara iyileşmede çok iyi bir yağ. çocuğumuzun ayağı güneş yanığı olmuştu. arkadaşlar kırmızı kantaron yağı kullan dediler. çok şükür iz bırakmadan geçiriyor. YARA İYİLEŞTİRMEDE MÜKEMMEL BİR YAĞ
Halil . 15.11.2017
CEVAP YAZ
kantaron harika bir bitkisel ürün herkesin kullanmasını şiddetle tavsiye ederim
Alican . 07.07.2017
CEVAP YAZ
Merhaba bende 14 yaşındayım ve çok kötü bi hamak kazası geçirdim içmedim ama hamaktan düşüşümde baya hasar vardı adeta su alerjsi gibiydi sağolsun komşuuz önerdi hesgün ynağıma gürüyorum gayet güzel harika bir yağ.
Sultan . 08.07.2016
CEVAP YAZ
meraba ben 13 yaşındayım ve geçirdiğim su çiçeği sonucunda yanağımda ve burnumda çukurluklar kaldı ve her akşam yatmadan önce cildime kırmızı kantaron yağı sürüyorum ama bazı insanlar 13 yaşında olmama rağmen garnier bb krem kullan diyolar sizin öneriniz nedir :((
Selin . 02.05.2016
CEVAP YAZ
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarlarda da kolaylıkla bulabileceğiniz mümkün olacaktır. Büyük bir demet kataron çiçeğinden yakl...
Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engellemesi ve benzeri gibi daha pek çok yerde de kullanılabilmektedir. Küçük bir şifa kaynağı ol...
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya kadar namı süren, dünyanın pek çok ülkesinde filizlenmesi mümkün olan ve doğal olarak yetiş...
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve harici kullanımlarında organlarda ve cildin üzerinde bir çok faydasının görüldüğü kantaron y...
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir. Ancak kişiden kişiye değişebilir.Sarı kantaron, altın renkli çiçeğinden dolayı bu adı almıştır. Pem...
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktadır ve bu bitkinin birkaç rengi mevcuttur. Bu yazımızda iki rengini anlatmaya çalışacağız. Kır...
Kantaron Faydaları
Kantaron Faydaları
Kantaronun Faydaları:Kantaron birden fazla isim ile anılmaktadır örnek verecek olursak kılıçotu, sarıkantaron, binbirdelikotu gibi.Botanik Bilgi Verecek olursak Kantaron çentiyangillerden gelen bir veya iki senelik otsu bir bitkidir.40-80 cm yüksekli...
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça faydalıdır. Saçın kepeklenmesi, saç egzamalarında, saçta kullanılan kimyasal boyalardan kaynaklı ve kozmet...
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika taraflarında çok yetiştirilmektedir. Ana vatanı ise Avrupadır ve sarı kantaronun canlı renklerde, ...
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin hem yağı hem de çayı sağlık açısından oldukça yararlıdır. Yağı cilt güzelliği için ve haric...
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bitkinin yağının kullanılması ile daha fazla etkinlik kazanmaktadır. Yalnız faydalı yönlerinin o...
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönünde sonuçlara sahiptir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Sarı kantaron kullanan anne sütüyle...
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır? Kataron çiçeğini çok kolay bulabilmeniz mümkün olacaktır. Mevsimine göre, pazarlarda sıklıkla satılmaktadır. Bulamazsanız, aktarl...
Devamını Oku
Sarı Kantaron Yağı
Sarı Kantaron Yağı
Sarı kantaron yağı; özellikle yara ve yanık tedavisinde kullanılır, ancak güneş yanıklarından tutunda, romatizma tedavileri, yaraların mikrop kapmasını engel...
Devamını Oku
Sarı Kantaron
Sarı Kantaron
Sarı kantaron, geçmişi pek bilinmeyen ama her yöre de yetişebilen, üzerinde pek çok sarı renkli çiçeklerin hâkim olduğu, Amerika’dan başlayıp Asya’ya ka...
Devamını Oku
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı
Kantaron Yağı, yanık ve yaraları iyileştirici olarak son derece etkili bir yöntemdir. Ayrıca iltihap önleyici olarak da bilinen özellikleri vardır. Dahili ve...
Devamını Oku
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Sarı kantaronun yan etkileri, fazla kullanımdan yahut aşırı hassasiyetinden dolayı ortaya çıkabilir. Genellikle Sarı kantaronun yan etkileri hafiftir....
Devamını Oku
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Ozonlanmış kantaron yağı kantaron otundan elde edilir ve oldukça faydalı ve şifa dolu bir üründür. Kantaron bitkisi ülkenin çeşitli yerlerinde bulunmaktad...
Devamını Oku
Kantaron Faydaları
Kantaron Faydaları
Kantaronun Faydaları:Kantaron birden fazla isim ile anılmaktadır örnek verecek olursak kılıçotu, sarıkantaron, binbirdelikotu gibi.
Devamını Oku
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Kantaron yağının saça faydaları oldukça fazladır. Saç diplerine ve genellikle saçlı derideki sorunlardan kaynaklanan saç dökülmelerinde oldukça fayda...
Devamını Oku
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Sarı kantaron çayının faydaları arasında en dikkat çekici olanı panik atak sorununa iyi geliyor olmasıdır. Öncelikle bu bitki Batı Asya ve Kuzey Afrika tarafl...
Devamını Oku
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron yağı neye iyi gelir? Öncelikle kantaron yağının yapılan araştırmalar dahilinde sağlık için pek çok faydası olduğu kanıtlanmıştır. Kantaron bitkisinin...
Devamını Oku
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron Yağının Faydaları
Kantaron yağının faydaları oldukça geniştir çünkü kantaron bitkisi bir çok kimyasal etken madde içermektedir. Bir bitkinin içerdiği kimyasallar o bi...
Devamını Oku
Yan Etkileri
Yan Etkileri
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hamilelik döneminde sarı kantaron kullanımının doğum kusurlarına yol açabileceği yönü...
Devamını Oku
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araştırmal...
Devamını Oku
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sarı kantar...
Devamını Oku
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, 40-90 cm....
Devamını Oku
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorlarınd...
Devamını Oku
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya daha koyu...
Devamını Oku
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına çok fayda...
Devamını Oku
Sarı Kantaron Çayı
Sarı Kantaron Çayı
Sarı kantaron çayı, ana vatanı Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya olup günümüzde Kuzey Amerika da olmak üzere bir çok ülkede yetiştirilmektedir. Sarı kantaronun...
Devamını Oku
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron
Yeşil Kantaron, Kantaron 14. Yüzyıldan beridir kullanılan, her bölgede bulunabilen ve üzerinde sarı çiçekler açan önemli şifalı bir bitkidir. Halkın aras...
Devamını Oku

 

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Sarı Kantaronun Yan Etkileri
Ozonlanmış Kantaron Yağı
Kantaron Faydaları
Kantaron Yağının Saça Faydaları
Sarı Kantaron Çayının Faydaları
Kantaron Yağı Neye İyi Gelir
Kantaron Yağının Faydaları
Yan Etkileri
Kantaron Sabunu
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Mavi Kantaron
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Pembe Kantaron Yağı
Kantaron Tohumu
Sarı Kantaron Çayı
Yeşil Kantaron
Sarı Kantaronun Tarihi
Kantaron
Popüler İçerik
Kantaron Sabunu
Kantaron Sabunu
Kantaron sabunu, yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan ve cilde ve birçok sağlık sorunlarına iyi geldiği bilim adamları tarafından yapılan araşt...
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı Kantaron Çayı Nasıl Hazırlanır?
Sarı kantaron çayı nasıl hazırlanır? Sarı kantaron çayını hazırlamadan önce sarı kantaron nedir ve nelere faydası vardır bir göz atalım. Öncelikle sar...
Mavi Kantaron
Mavi Kantaron
Mavi kantaron, papatyagiller familyasından özellikle de Orta Avrupa da bulunan bir bitkidir. Adından da anlaşılacağı gibi mavi ve mor çiçekleri olan, ...
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron Yağının Cilde Faydaları
Kantaron yağının cilde faydaları oldukça fazladır ve maliyeti de oldukça uygun bir bakım ağlamaktadır. Son yıllarda sağlık bakanlığının da ve doktorl...
Pembe Kantaron Yağı
Pembe Kantaron Yağı
Pembe kantaron yağı, pembe veya sarı renkli olabilen naif, zarif ve güzel bir çiçekli bitkidir. Pembe kantaron yağı elde edebilmek için, pembe veya da...
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu
Kantaron Tohumu, ülkemizde yetişen ve birçok faydası olan bir bitkisel ürün olmaktadır. Bu bitkinin 400'ün üzerinde çeşidi olduğu ve insan sağlığına ç...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kantaron Yağı Nasıl Yapılır
Sarı Kantaron Yağı
Kırmızı Kantaron
Sarı Kantaron
Kantaron Yağı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımı
Kanser Tedavisi İçin Kantoron Kullanımıı
Hemifassial Spazm Ve Sarı Kantaron
Mide Oyulması
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Kantaron Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ekim - 2018