Kantaron otu yağının hazırlanışı ile ilgili adımları takip etmek oldukça ilginç görünüyor. Taze kantaron otunu yaz aylarında toplamak gerektiği bilgisi, bitkinin etkili bileşenlerinin en yüksek olduğu dönemi değerlendirmek açısından önemli. Peki, bu yağı yaparken hangi tür taşıyıcı yağları tercih etmeliyim? Zeytinyağı dışında başka ne gibi alternatifler var? Ayrıca, bekletme süresi boyunca şişeyi sallamak neden bu kadar önemli? Yağın özlerinin daha iyi geçmesini sağladığını anlıyorum, ama ideal süre ne kadar olmalı?
Kantaron otu yağının hazırlanışı ile ilgili adımları takip etmek oldukça ilginç görünüyor. Taze kantaron otunu yaz aylarında toplamak gerektiği bilgisi, bitkinin etkili bileşenlerinin en yüksek olduğu dönemi değerlendirmek açısından önemli. Peki, bu yağı yaparken hangi tür taşıyıcı yağları tercih etmeliyim? Zeytinyağı dışında başka ne gibi alternatifler var? Ayrıca, bekletme süresi boyunca şişeyi sallamak neden bu kadar önemli? Yağın özlerinin daha iyi geçmesini sağladığını anlıyorum, ama ideal süre ne kadar olmalı?
Cevap yaz